Európa lakosságának elöregedése

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nincs, ami igazán megállíthatná Európa lakosságának elöregedését. 

Nyilvánvaló, hogy ugyanolyan színvonalon a társadalom nem lesz képes kétszer annyi nyugdíjast eltartani. 
Mi lehet akkor a megoldás? 
Magyarországon is egyre többen keresik a lehetséges megtakarítási formákat, melyek majd nyugdíjas éveikben jelenthetnek segítséget. A biztosítási piacon idén megjelent nyugdíjbiztosítás pl. erre a problémára kínál megoldást.

„Azzal a jelenleg még dolgozó éveikben lévők is tisztában vannak, hogy kizárólag az öregségi nyugdíjra már nem alapozhatják nyugdíjas éveik anyagi biztonságát. „Az Európai Unió 2012-es tanulmánya többek között éppen arra világít rá, hogy a jelen helyzet nem tükrözi hűen a jövőbeli várakozásokat. 
A kedvezőtlen demográfiai trend alapján a tanulmány azt vetítette előre, hogy 2060-ra mostanihoz képest több, mint kétszer annyi nyugdíjas korú személy fog jutni a 65 év alatti társadalomra Magyarországon
Ugyanolyan nyugdíjszolgáltatást pedig nyilván nem várhatunk kétszer annyi nyugdíjas részére.
Az öngondoskodás az elmúlt években egyre kiemeltebb szerephez jut és remélhetőleg ez így marad a jövőben is. Ezt az érezhető törekvést immár az állam is támogatja, hiszen, ha csak a nyugdíjbiztosítást nézzük, 130 ezer forint értékben kaphatnak jóváírást személyi jövedelemadójuk terhére.

Nemzetközi összehasonlítás, hol mennyi az átlag nyugdíj és igazából mennyire is lenne szükség.

                               Nyugdíj    Szükséglet   Különbözet 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

e-mail elérhetőség



Független ingyenes pénzügyi tanácsadó segítségét kérem: